11 Temmuz ile başlayan haftada, altcoin piyasasına bağlı yatırımcıların önüne bazı zor seçimler sunuyor. Bu yazıda, analist Josh Enomoto’ın listesinden, 6 altcoin için önümüzdeki günlerin rotasına bakalım.
Piyasa toparlanırken izlenecek 6 altcoin
Ethereum (ETH)
Ethereum 7 Temmuz’da tekrar 1.300 dolar bölgesine ulaştı. Şu anda, psikolojik olarak önemli olan 1.000 doların biraz üzerinde işlem görüyor. İlginç bir şekilde, Coinpaprika.com, Ethereum yatırımcılarının sadece bir kısmının (%37) parada olduğunu bildiriyor. Öte yandan, %48’i parasızken, %15’i parada (ne kârlı ne de kayıp). Adil olmak gerekirse, Ethereum yatırımcılarının %52’si en azından para kaybetmiyor. Peki ETH düşmeye başlarsa psikoloji ne olurdu?

Ethereum’un kendisinin temettü ödemediğini hatırlamalıyız. Bu nedenle, yüksek riskli kripto kredi programları dışında, zarar eden bir kriptoyu elde tutmak için hiçbir finansal teşvik yoktur. Bununla birlikte, ETH ne kadar uzun süre hiçbir yere gitmezse, yatırımcıların cesaretini kaybetme olasılığı o kadar yüksek.
Tether (USDT)
Tether gibi stablecoin’ler her zaman dolara 1 dolar sabit olmaya çalışır. Ancak bunu her zaman başaramazlar. Örneğin, geçen haftanın sonlarında USDT fiyatı 0,9991 dolara ve zirvede 0,9996 dolara yükseldi. Yani artık stablecoin’lerde para kazandırıyor. Bununla birlikte, aşırı derecede dalgalı piyasaya alışkın olmayan yatırımcılar, USDT’nin bir kısmını fiat para birimlerine geri çevirmeyi düşünebilir.

Terra Classic felaketi, kriptolarda potansiyel bir banka yönetimi konusunda endişeye neden oldu. Daha da önemlisi, Tether henüz dolar sabitliğine ulaşamadı. LUNC felaketinden önceki pek çok durumda USDT, dolardan daha yüksek bir sabite sahipti. Bu nedenle, Tether’in bu kritik noktada güç kaybetmesi, kriptolara olan güven için hiçbir şey yapmaz.
XRP (XRP)
SEC, 2020 yılında Ripple şirketine ve kurucularına dava açtı. Komisyon, davada Ripple’ı yenerse, kriptoları etkileyen sayısız sonuca neden olacak. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, XRP fiyatı geçen hafta ve bu hafta düşüşteydi. Adil olmak gerekirse, son oturumlar boğaların XRP’nin emir defterine göre hareket ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte, diğer ana akım kriptolar yukarı doğru hareketlilik gösteremediği için analiste göre dikkatli davranmak en mantıklısı.

Solana (SOL)
kriptohaberler.net olarak aktardığımız üzere, Solana’da Ripple gibi artık davalı. CoinQuora.com’a göre, bir kuzey Kaliforniya sakini, SOL tokenlerinin düzensiz satışı için projeye dava açtı. Makaleye göre, davacı “Mark Young, Solana Labs, Solana Vakfı, kurucu ortak Anatoly Takovenko, Multicoin Capital Management ve kurucu ortağı Kyle Samani ve FalconX’i suçladı. California’da ikamet eden kişi, bu kuruluşların ve bireylerin SOL satışından kâr elde ettiğinisöylüyor. Dolayısıyla bu kuruluşlar, federal ve eyalet menkul kıymetler yasalarının kayıt hükümlerini ihlal etmektedir.”

Dava, yukarıda bahsedilen hukuk uzmanı John Deaton’ın, XRP’nin sanal bir para birimi yerine bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi durumunda, “o zaman gelecekte kripto para birimlerine karşı yüzlerce toplu dava açılacağına inanan korkularını yansıtıyor. Yalnızca tokenler veya borsalar değil, altcoinlerin destekleyicileri de düzenleyici incelemeye tabi tutulabilir.” Solana, diğer büyük kriptolara kıyasla alışılmadık derecede şiddetli oynaklık göstermiyor gibi görünse de, bu, yakından takip etmek için gelişen bir hikaye.
Monero (XMR)
Monero, gizlilik odaklı bir kripto para birimidir. Monero’nun amacı, “işlemlerin gizli ve anonim olarak gerçekleşmesine izin vermek”. Blockhain tabanlı projelerin sayısındaki artışın ortasında Monero, faydası ile öne çıkıyor. Yatırımcılar anonimlik için XMR tercih ediyor. Ancak bu özellik XMR’yi düşüşten kurtarmaya yetmedi. Emir defterine göre, 10 Temmuz ile 11 Temmuz arasında alım emirlerine (veya tekliflerine) göre satış emirleri (veya talepler) hızlanmaya başladı. Bu nedenle, yatırımcılar bu noktada XMR spekülasyonlarında dikkatli olmalıdır.

Dogecoin (DOGE)
Dogecoin, piyasa değerine göre en büyük meme coin’dir. Bununla birlikte, on-chain verilere dayanarak, DOGE yatırımcılarının çoğunluğunun (%64) pozisyonlarını bir yıldan uzun süredir tutması sadece bir meme olmadığını doğruluyor. İkinci sırada, bir ay ile 12 ay arasında bir süre (%31) elde tutan yatırımcılar yer almaktadır.

Mantıksal kesintiye göre, yatırımcıların yalnızca %5’i 30 günden daha kısa süreyle elinde bulundurmuştur. Bu nedenle, insanlar HODL’dan bahsettiklerinde, bu aslında Dogecoin topluluğu içinde bir değerdir. Bu dinamiğin DOGE’yi daha yükseğe çıkaracağını kesin olarak söylenemez. Ancak, kripto paralar hakkında spekülasyon yapmanız gerekiyorsa akılda tutulması gereken bir şey.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!